Wie zijn wij

 

Rob & Roel Jansen – Hoeve Arbeidslust

 

Wij zijn Rob & Roel Jansen en wij willen alle helden de ruimte geven om zich te blijven ontwikkelen, bij De Helden van Kien en in de veelzijdige en groene omgeving van Streekpark Kienehoef & Hoeve Arbeidslust. Een plek waar verbinding centraal staat, juist door de mensen die met veel plezier en voldoening hun werk doen. 

Je mag ons ‘ondernemers’ of ‘verbinders’ noemen, maar liever nog ‘boeren van nu’. Wij willen ‘vooruit naar vroeger’, samen met alle helden die bij ons werken. Van huis uit hebben we meegekregen om midden in de (Rooise) samenleving te staan, om op een natuurlijke manier mensen met elkaar te verbinden en zo iets moois achter te laten. Wij denken niet in hokjes. In plaats daarvan planten wij liever zaadjes, zodat niet alleen het groente en fruit, maar vooral ook de mensen kunnen ‘groeien en bloeien’. 

 

Hoeve Arbeidslust


Meer dan twee eeuwen geleden droomde Jacob Kien al van een plek waar men kon genieten van de mooie, groene omgeving van Sint-Oedenrode en haar streekproducten. En precies op deze plek is het ‘boeren’ nieuw leven in geblazen. Niet alleen de dieren en de gewassen krijgen hier alle ruimte om te groeien, maar ook de mensen (we noemen ze ook wel ‘helden’) die hier werken. Daarom smaken de aardappels, wortels, boontjes en courgettes veel lekkerder.

Wandel je een ‘Ommetje Rijsingen’ dan kom je vanzelf langs Hoeve Arbeidslust. Zodra je het Kinderbos passeert, zie je de varkens al met hun snuit door de grond ‘woelen’. De vriendelijke en oersterke Brandrode runderen, die hier van oudsher thuis horen, zijn bovendien niet alleen prachtig om te zien, ze leveren ook bijzonder smaakvol vlees. Aan alles in en rondom Hoeve Arbeidslust is te zien dat hier hard wordt gewerkt om kwalitatieve streekproducten ‘van boer tot bord’ te brengen.

 

Rob & Roel

 

 

 

Martijn & Sanny - Het Zuivelbos

 

Martijn en Sanny van ‘Het Zuivelbos’ produceren zelf de lekkerste melk, karnemelk en kwark op hun boerderij aan het Sterrenbos in Sint-Oedenrode. Hier zijn koeien meer dan dieren en worden als familie gezien.
Het Zuivelbos is een plek die vertrouwd voelt, vlakbij Land van Kien. Maar dat niet alleen. Er komt namelijk nogal wat durf, lef en passie bij kijken om zelf, met minimale bewerkingen, zuivelproducten te produceren. Hierbij experimenteerden Martijn en Sanny zelf wat betreft smaken en toevoegingen. Ook voorkomen ze verspilling door een rund pas te slachten als 90% verkocht is.
Met respect voor het verleden, leveren Martijn en Sanny vandaag de dag overheerlijke producten die passen bij deze tijd. Van een bavarois tot boter en vlees, het smaakt allemaal naar meer.

 

 

Martijn & Sanny

 

 

 

Van Hoof Zachtfruit & Asperges

 

Op steenworp afstand van Hoeve Arbeidslust wonen Maarten & Malou en hun kinderen. Wat in 1990 door Annie van Hoof begon als 1 hectare asperges voor hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een vooruitstrevend en duurzaam familiebedrijf.
Van Hoof Zachtfruit & Asperges teelt al 30 jaar het Brabantse ‘witte goud’ in perfecte Rooise zandgrond. Maar dat niet alleen, ook blauwe & rode bessen, frambozen en bramen worden dagvers geoogst. Om puur van te genieten, of als basis voor een confiture, gelei of vruchtensap.
Malou en Maarten zijn al twee keer verkozen tot teler van de lekkerste asperge van Brabant. Ook voldoen ze aan bovenwettelijke eisen als het gaat om milieu. Boeren om trots op te zijn dus. Net zoals de kwaliteitsproducten waar we van mogen genieten.