Recepten

Courgettebrood met zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas

 

Courgettebrood

 

Ingrediënten:

  • 1 grote courgette
  • 75 ml olijfolie
  • 250 g bloem
  • 85 ml melk
  • 2 eieren (maat L)
  • 125 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 flinke el gedroogde tomaatjes (fijngesneden)
  • 2 takjes tijm (gerist)
  • 1 takje rozemarijn (blaadjes zeer fijngesneden)
  • versgemalen peper
  • snufje zout

 

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 185 °C.
Rasp de ongeschilde courgette in reepjes en houd apart.
Klop in een kom de olijfolie met de melk en de eieren tot een homogene massa.
Meng in een andere kom de bloem met de geraspte kaas, het bakpoeder, flink wat gemalen peper en een snufje zout en voeg er de tijm, de rozemarijn, de gedroogde tomaatjes en de courgette aan toe.
Meng de eiermassa er voorzichtig doorheen.
Bekleed een cakevorm aan de binnenkant met bakpapier en schep er het beslag in. Schud een paar keer goed, zodat het goed verdeeld is en er geen luchtbellen in zitten.
Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 45-50 minuten gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het te snel kleurt in de oven.
Laat nog 10 minuten rusten en neem dan voorzichtig uit de vorm.

 

______________________________________________________________________________________________________

 

Rucola stamppot

Ingredienten:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Een flinke hand rucola


Bereidingswijze:
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min gaar
Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op
Stamp de aardappelen met de rest van de olie en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree
Schep de rucola door de puree en breng op smaak met peper en zout

Lekker met wat gepofte cherrytomaatjes uit de oven en een stukje kipfilet met italiaanse kruiden.