Kien's Boeren

 

Duurzame kringloopboerderij ‘Hoeve Arbeidslust’. 


Meer dan twee eeuwen geleden droomde Jacob Kien al van een plek waar men kon genieten van de mooie, groene omgeving van Sint-Oedenrode en haar streekproducten. En precies op deze plek is het ‘boeren’ nieuw leven in geblazen. Niet alleen de dieren en de gewassen krijgen hier alle ruimte om te groeien, maar ook de mensen (we noemen ze ook wel ‘helden’) die hier werken. Daarom smaken de aardappels, wortels, boontjes en courgettes veel lekkerder. 
 
Wandel je een ‘Ommetje Rijsingen’ dan kom je vanzelf langs Hoeve Arbeidslust. Zodra je het Kinderbos passeert, zie je de varkens al met hun snuit door de grond ‘woelen’. De vriendelijke en oersterke Brandrode runderen, die hier van oudsher thuis horen, zijn bovendien niet alleen prachtig om te zien, ze leveren ook bijzonder smaakvol vlees. Aan alles in en rondom Hoeve Arbeidslust is te zien dat hier hard wordt gewerkt om kwalitatieve streekproducten ‘van boer tot bord’ te brengen.


 

 

De Helden van Kien


Op een steenworp afstand van de Hoeve Arbeidslust, midden in Streekpark Kienehoef, vind je het paviljoen ‘De Helden van Kien’. Hier verwerken onze keukenhelden de verse producten van het land tot allerlei heerlijke gerechten. Van verse prei tot aardappeltjes en van vlees van eigen brandrode runderen tot de eieren uit onze mobiele kippenkar, je vindt het zo maar terug op je bord bij De Helden van Kien. 
 

 

De Boeren van Kien


Ook jij kunt thuis genieten van onze heerlijke producten. Waar je ook zin in hebt, het kan zo maar ineens op je bord liggen! Neem een kijkje in onze webshop en bekijk alle mogelijkheden, ook voor bezorging. Of bezoek Hoeve Arbeidslust. Elke dag, week en seizoen leveren wij je de lekkerste producten, ook in samenwerking met andere lokale partners. Onze groenhelden staan voor je klaar om een krat met heerlijke streekproducten zoals groenten & fruit maar vooral ook vlees, eieren en zuivel voor je samen te stellen. Ook al ben je dan zelf geen boer, op Hoeve Arbeidslust geniet je met volle teugen van het boerenleven.